Balatonfüred

A tihanyi Legendás Ház

Tihany mindig is fontos volt nekünk a férjemmel. Ott töltöttük az első közös hétvégénket, ott kérte meg a kezem és nem múlhatott el úgy nyár, hogy ne fordultunk volna ott meg.

4392720_6b3f03d7de80dbb398a39840fe487874_wm

2 éve, amikor kislányunkat a nagyszülőknél hagytuk a déli parton, nemsokkal később ismét ott tobzódtunk Szántódnál, a révnél. Amikor az Apátság felől sétáltunk a sétányon a Kálvária felé, egy kis sikátort vettünk észre, ami egyenesen a fenti levendula bolthoz vitt. Fölötte pedig aznap nyitotta meg kapuit a Legendás Ház. Akkor még nem tudtuk mi ez a hely, így bementünk, és egy kedves fiatalemberrel beszélgetni kezdtünk. Gyuri bácsi gyógyteái, Puskás relikviumok, Kassai Lajos íja, Terbe karton bútorok, 7 vezér pálinka – ilyen gyűjtemény várt minket a boltban, mindegyik a maga legendás történetével. De ez a hely nemcsak egy bolt és egy különleges hangulatú vendéglátó hely…Egyszer csak azt vettük észre, hogy az árnyas fák alatt világraszóló tervekről, életmód váltásról, a magyar észjárásról és leleményességről beszélgetünk, mint régi barátok… Azóta tényleg barátok lettünk a Legendás alapító tagjaival, sőt aktívan közre is működünk a Ház működésében. Ugyanis a küldetésük nekünk is fontos: megőrizni és elérhetővé tenni a magyar legendás gondolkodás vívmányait, inspirációt adni arra, hogy bárki lehet legenda!

18557167_1903951849881559_6297021982991848280_n

Az idei nyáron elkészült a ház Tihanyi Levendulás söre, melynek létrejöttében aktívan részt vehettem. Mi kitaláltuk, a Kapucinus kézműves sörfőzde megfőzte nekünk ezt a csodás nedűt, melynek különlegességét az igazi tihanyi levendula őrlemény adja! És érdemes megjegyezni, hogy a sőfőzde vezetője szintén egy hölgy, Késmárki Kata.

A végeredmény pedig nem más, mint egy új legenda 🙂

Képernyőfotó 2017-06-18 - 7.26.11

A nyár folyamán többször is előfordulok majd Tihanyban, a Legendásban, és finom levendulás kekszekkel és péksüteményekkel gazdagítom majd a választékot. Gyertek, várunk benneteket szeretettel!

Cím: Tihany, Batthány utca 18. Nyitvatartás: hétfőtől péntekig, 11-19 óráig.

http://www.legendas.hu

DSC08794

DSC07701

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s