Saját pékség projekt

Gondolatok a nyitás előtt

Az elmúlt 3 hét úgy röppent el, hogy azt se nagyon tudtuk hogy milyen nap, sőt néha hogy milyen napszak van. Voltak napok, hogy este vettük észre, hogy alig ittunk meg egy pohár vizet fejenként, vagy hogy alig ettünk valamit. Rohan az idő, és elképesztően sok minden történik velünk, de valahogy végre a dolgok végére érünk. Ami valójában a kezdet. 🙂 Elkészült az üzlet – álomszerűbb, mint sejtettük és minden nap megéljük, hogy az egészet mi találtuk ki és mi terveztük. A próbasütéseknek vége, a meghirdetett kóstoló napokon rengeteg látogatónk volt, és lassan tényleg készen állunk a nyitásra. A pékség naponta megtelt érdeklődőkkel, sok-sok kedves embert ismertünk meg, és vannak már visszajáró vásárlók-ismerősök-barátok. Aki hozzánk bejön, kérdez és beszélget – amiért mi nagyon hálásak vagyunk. A kovász és a kenyér megérdemel legalább egy jó beszélgetést, és mi ettől nagyon boldogok vagyunk! Azok, akiknek ajándékba adtuk a kenyeret, hogy kóstolják meg, másnap ajándékokkal tértek vissza. Virággal, frissen szedett fügével, saját készítésű levendula zsákkal. Mi szeretettel adtunk kenyeret, ti pedig szeretettel hoztatok cserébe ezt-azt. Csodálatos. Sírtam is, szinte minden nap. Tudjátok – én ilyen szentimentális sírós vagyok. Többen elmondtátok, hogy elfeleztétek a kenyeret amit tőlünk kaptatok és adtatok belőle barátoknak, szomszédoknak és hogy szinte mindenki ugyanazt mondta: ez pont olyan mint a nagyim kenyere. Már megérte ezt az egész pékséget megcsinálni!

22221670_933603650125182_8841841504610118419_n

Eljöttek barátok és volt kollegák hozzánk barátságból, ismeretlen pékségek ajánlották fel a segítségüket nekünk, és eljött hozzánk Tukacs Roland, aki semmire nem ér rá érthető okok miatt, de ránk mégis ránk ért egy szombat éjszaka, hogy finom-hangoljuk a receptjeinket. Zárójeles megjegyzés, éjjel 2-kor elpanaszoltam Rolandnak, hogy a sok izgalom mellett azért van olyan gondom is, hogy nem tudok Budapestre felmenni a kedvenc fodrászomhoz. Ma felhívott, hogy szuper hogy minden megvan, de hogy akkor fodrászt sikerült-e intéznem. És igen, sikerült! Sőt, egy szuper fotóst is sikerült szereznünk, aki a szomszédünk (Szántó Áron). Nagyon jól esik a sok segítség és felajánlás, jókívánság.

2017_10_01_Peklany_0035

2017_10_01_Peklany_0045

És a nagy rohanás mellett minden reggel rácsodálkozunk, hogy Balatonfüred olyan, mintha a tengerparton laknánk. Korán reggel párás az idő, sokszor nem is látszik a Balaton. Aztán feljön a nap, a pékségig tartó 4 perces úton elénk tárul Tihany, délután pedig nyitás ide vagy oda, a Kiserdei játszótér kötelező program…és mi minden nap megéljük hogy milyen csodás helyre költöztünk. Hála, hála és még egyszer ezer hála a fentieknek, a szüleimnek, a férjemnek és Annusnak, az új csapatnak és mindenkinek aki közreműködött abban, hogy most itt lehetünk.

13415474_1388105984539394_3426623533669838566_o
Szántó Áron fotója

UI – Már csak egy jó alvás hiányzik a hétvégén 🙂

 

Hétfőn 8-től várunk mindenkit szeretettel!

Balatonfüred, Szent István tér 5-7.

Sok szeretettel: a Péklány

Gondolatok a nyitás előtt” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Végre eljön a várva-várt nap . Sok örömet , sikerélményt , kitartást……..és sok-sok elégedett vásárlót kívánok .

  Kedvelés

 2. Olvastam a Gluténérzékenység okairól írt írást és nagyon egybecseng az én véleményemmel és sajnos tapasztalatommal is ! Vissza kell térni a régi dolgokhoz ez a nagy titok.
  Sok sikert kívánok és ha Balatonfüreden járunk biztosan felkeressük a pékséget!
  Addig is olvasom az oldalt és felhasználom a tanácsokat az életmód váltáshoz!
  Köszönöm a sok hasznos információt! 🙂

  Kedvelik 1 személy

 3. Kedves Péklány,
  nem szoktam hozzászólást, véleményt írni , habár sok mindent olvasok a neten ,de most kivételt teszek, mert nagyon “megtetszettél”…Én csak azt szerettem volna megtudni, hogy mi a különbség az élesztő és a kovász között ( ez a kérdés akkor merült fel bennem ,amikor a Shopmark ( lánykori nevén Europark ) pénteki vásárnapján a Panelpék -nél vettem kovászos kenyeret ), és hál’istennek a Te írásodat olvastam el először. Írásról írásra ugrottam – a Nagyidról szólót nehezen tudtam elolvasni a könnyeim miatt ( nekem az anyukám ment el négy éve ) – , ahelyett, hogy elkezdtem volna az ebédet főzni…
  Nyaranta sokat vagyunk Füreden- vitorlázunk is-, nagyon szeretünk ott lenni! Nagyon várom, hogy a pékségeteket is megismerhessük! Addig elolvasom a többi bejegyzésedet is! Gratulálok Neked, mindenhez !!! egy Szemész( öreg)lány

  Kedvelés

  1. Kedves Andrea, köszönöm a levelet, nagyon örülök ha szimpatikus a blogom. Van egy régi bejegyzésem, ami a kérdésre választ ad: https://peklanyleszek.com/2016/08/04/az-orok-dilemma-kovasz-vagy-eleszto/ . Ez persze csak a technológiai oldal, nem az élettani. Az élettani vonatkozásra pedig a minap olvastam egy jó cikket, melyet szívből ajánlok: http://egeszsegkucko.reblog.hu/mi-a-baj-a-kenyerrel-es-a-glutennal–roviden-semmi-illetve-sok-m. Jó olvasgatást!

   Kedvelés

 4. Kedves Péklány!
  Ügyesek vagytok. Ha arra járok, én is benézek a boltba.
  Jó lenne tudni a nevedet, a pékség és a bolt címét, nevét!
  Lehet, hogy tájékozatlanságból kérdem mindezt, de most találtam erre az oldalra!
  Nagy Zsuzsa, a Pékné

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s